28. maj 2007

Pinse 2007
er trods vejret blevet en dejlig pinse. Da jeg alligevel lørdag skulle til Kolding med Lin, benyttede jeg turen til et besøg hos Hanne på hjemvejen. Som altid er Hanne jo et vidunderligt selskab, og denne gang lå der en gave: Isagers Bomuld i den smukkeste petrol og rigeligt til en sommerbluse - er hun ikke dejlig. Nu skal jeg bare have fundet en model - måske Vandfaldsblusen - naaaahhh jeg kommer nok op at slås med den, da den skal strikkes frem og tilbage med en 3-2 rib - det skal nok give nogle fejl.

Næste stop var Kathe - og det er jo et faaaaarrrligt sted. Man bliver så forfærdelig inspireret, at man slet ikke ved, hvor man skal starte og slutte. Og af en eller anden grund er bilen altid proppet til randen, hver gang jeg kommer hjem derfra. Denne gang købte jeg en stak bøger, som Kathe havde til salg - og flere af dem var udgået fra forlag for flere år siden - virkelig et scoop.

Ellers blev der strikket, snakket og ikke mindst tiet sammen. Det sidste kræver jo et virkelig godt venskab for at kunne lade sig gøre.

Igår var store strikkedag. Lillesøster blev 37. Det er jo ingen alder, men jeg synes egentlig det siger mere om mig, at jeg har så gammel en lillesøster og hun er da en del yngre end mig - så er jeg jo en midaldrende kvinde (men det siger min datter også at jeg er - men en pæn en. Det var måske lidt et plaster på såret - hvem ved). Turen gik derefter hjem til Sæby til mor og far. Hyggeligt med en stille aften, inden de her til morgen er draget af på ferie i 4-5 uger til Lüneburg, Østrig, Toscana for til sidst at slutte af i Alsace. God ferie.

Behovet for at lave positivlister er ved at dukke op igen. Smerterne driller, men det hjælper at være sammen med gode venner og lave noget helt andet end at sidde og lade smerterne fylde det hele.

Pinsens positivliste er
 1. Strikket næsten en hel sommerbluse i Cotton Stretch fra Online - hurtigt projekt, da det er på pind 6. En top down model, da jeg var i tvivl om garnmængden, og så kan man jo prøve den undervejs - (foto følger)
 2. Færdiggjort en Schjellerup inspireret (stærkt inspireret) model også i Cotton Stretch
 3. "Steriliseret" køleskab
 4. Afrimet og "steriliseret" fryser - hold da op, hvor har jeg egentlig mange frugter deri. Vi må vist hellere komme igang med nogle desserter og lignende.
 5. Smock blusen har fået en del omgange
 6. Bluse stærkt inspireret af Livstykke (min vandrette rib er anderledes) er nu næsten ved ærmegabet
 7. Set Nascar
 8. Set Formel 1
 9. Set Speedway (godt gået Hans) - (er der nogen, der er i tvivl om, at motorsport er vidunderligt strikketv og skide spændende??)
 10. Strikke prøver i min Noro Flowerbed no 108. Det skal være modulært strik og sikkert i vifter - mit problem lige nu er at få vifterne store nok til at farveforløbene fremtræder smukkest. Vil det ikke virke, må en Entrelac variant træde til istedet.
Spinderier
Endelig nogle billeder af sidste weekends spinderier. Det var vidunderligt at spinde igen og herligt at sidde med de forskellige fibre.

Denne gang blev det ren navajo tvinding - dels for at få farverne til at stå bedre frem og dels af dovenskab, da jeg ikke orkede at fordele garnet på flere spoler :-)

Første billede er Birthes håndfarvede silk-hankies. Dvs silkekokoner udspændt over en ramme og derefter håndfarvet. De er super tynde og består af een lang silketråd. Forbehandlingen af fibrene er det største arbejde. Man trækker og hiver i forskellige retninger, indtil man har et langt bånd, der præcis har den tykkelse, der skal til i det færdige garn (lige som pladegarrn nærmest) Derefter er det kun at give den noget snoning på rokken.

Jeg har ikke været specielt god til at lave dette forgarn (pladegarn) helt jævnt, så garnet er lidt rustikt i det, men utrolig smukt og blankt.

Dernæst fik en stak håndfarvede merino/silke fibre, jeg engang havde fået af Kathe sammen med en af hendes hjemmelavede supported spindles - en håndten, der kører i en glas-skål.

Jeg har dog ikke spundet på tenen - det kræver mere øvelse, end jeg har fået og jeg var ikke parat til at spilde disse smukke fibre derpå. Garnet er utrolig blødt og lækkert. Der er ca 120 m i tretrådet udgave, så det er vist til kantning af et eller andet ensfarvet strik - eller noget andet sjov. Lige nu er det placeret i kælekurven.


Sidst har vi her Karins smukke håndfarvede fibre (erhvervet på uldfestivallen midt i måneden) - (halvt alpaca og halvt silke), som også er blevet konverteret til en tretrådet garn. et er blevet så fantastisk smukt og det lykkedes mig at få Karins bandarole på igen, så man kan se indholdet. Der blev 427 m på 200 g, dvs en 6/3 garn og jeg vil nok strikke den på en pind 4 - men jeg ved endnu ikke til hvad. Så kælekurven har fået lidt mere at spise.

19. maj 2007

Dødsstødet til Livsstykket...
nej - helt så galt gik det ikke, men jeg havde fået slået alt for mange masker op, og str XL ville jeg kunne bruge som løstsiddende sæk, så der var ikke andet for end at trævle op igen. Hvor jeg dog elsker modeller strikket oppefra istedet, så man kan prøve dem undervejs!!.

Så nu har jeg redesignet lidt og lavet helt om på modellen, da jeg gerne vil have langt mere markerede spidser foran og bag på, samt måske en anden slags halsåbning - spændende at se, om det lykkes.

Spinderokken fik en ordentlig tur igår - og billeddokumentation kommer lidt senere, når jeg får det sidste garn tvundet. Det blev spinding af silkhankies fra Birthe P, navajotvinding af en slat silke/merino, jeg engang fik i gave af Kathe og ikke mindst spinding af Karins smukke alpaca, som jeg købte på Uldfestivallen sidste weekend. Jeg spinder det i en meget tynd tråd, for senere at navajotvinde, så jeg kan bibeholde de smukke farveforløb.

Hvad jeg spinder til? jo kælekurven indtil videre - det er blot dejligt at spinde igen.

Smockblusen har også fået et par omgange og er nu næsten ved ærmegabet. Den bliver god tror jeg.

15. maj 2007

2 indlæg på samme aften...
hvad vil det ikke ende med?

Jeg har vist efterhånden et stort billedmæssigt efterslæb, og jeg har fået taget mig sammen til at tage lidt fotos på det sidste.
Lin har været så rar at hjælpe mig med billederne, men hun fik dog også lov at være lidt med på dem selv. Her ligger hun bag min 3. zigzag fra Strik á la Carte.


Honey blev strikket på 4 dage - parallelt med ZigZag - begge er ganske fine strikketøjer til dage hvor det gør alt for ondt - og dem er der bare alt for mange af igen.


Ryggen på Honey er meget meget smuk og faconen giver en illusion af en talje. Jo selvfølgelig har jeg hvepsetalje - den sidder bare lidt længere inde !!! .
Midten er dekoreret af SlåOm af Schjellerup. Flot design - lækker at strikke. Jeg har regnet den lidt om, således den går ned over mine bildæk, barmen ikke falder ovenud og mormor-armene kan være i ærmegabene.
Jeg strikker helt sikkert ærmer til den til vinterbrug, for det vil være flot - og måske syer jeg i med tandtråd, så jeg hurtigt kan tage ærmerne af igen til sommer - hihi

Nu bliver der vist heller ikke mere skriveri for i aften. Jeg må hen og strikke lidt enten på Livstykket eller på Noes Smock Ribtrøje.

Uldfestival 2007 - en dejlig oplevelse...

Klik på billedet og se de øvrige fra festivallen

Uldfestival 2007


Jette havde lovet at lægge hus til lidt efter-strik-in, så søndag formiddag (oven på en lang lørdag i Ry hos Birthe P) drog jeg mod Vrå for at hente assistance til at modstå de mange lækre ting på Uldfestivallen

Jeg må sige, at de havde fået lavet et flot arrangement. Karins lækre uld (standhaftige mig købte kun lidt :-)) og Bentes flotte design (købte kun 1 kit - Serafia den smukke engel) var nok de største oplevelser. Men sjove fårede islæt i keramik var nu heller ikke at kimse af.

I Bindestuen fik jeg endda lejlighed til at prøve Falkenbergs nyeste Plissé i min størrelse - og den sidder godt nok flot. Hanne Falkenberg selv havde endda tid til en lille snak om designet og strik i almindelighed.

Jeg håber meget på, at uldfestivallen bliver til noget igen næste år.

Og Jettes kaffe, de gode burgere og efterfølgende strik var nu det bedste - der er så godt at få vendt verden med en god veninde.

12. maj 2007

Strikkende hiphopper?
Jeg kunne ikke stå for Hanne's nye trøje, så jeg måtte også have en hættetrøje med får, sorte får og ulve i fåreklæder.

Jeg fandt den på nettet hos InStock. Er motiverne på den ikke herlige?
Fra Strikkebilleder


Den bliver indviet idag til strik-in i Garngalleriet.

7. maj 2007

6 figursyede på en weekend....
ja, det var altså ikke til mig selv, men til grill, parasoller, bålplads og havemøbler. Weekendens få friske timer blev brugt ved symaskinen i garagen til at sy i pressening med kinesertråd, så nu kan regn, rusk og dårligt vejr bare komme an, vi lader grill, parasoller og så videre stå ude fremover.


Egentlig fantastisk at man for ialt 130 kr (og selvfølgelig tid) kan få lavet så megen figursyet afdækning - når nu DanCook vil have 699 for en lille sag til bålpladsen.... Tjaaaaa, de skal vel også tjene på det.


Store Bededag blev tilbragt i yderst pragtfuldt selskab i Harlev til Strik-in hos Jette. Jeg havde en del bestilt garn med til forskellige og derfor blev jeg fanget i en herlig situation af Christa. Dette billede kommer på så snart Blogger vil, for lige nu vil den kun linke til billeder, der i forvejen er uploaded. Men I kan godt glæde jer


Strikkemæssigt er mangler jeg 2 pinde på sidste ærmekant af Honey i midnatsblå. Det er for mørkt nu til et foto, men det kommer snart.


Zigzag mangler stadig omkring 20 p og jeg hygger lidt med en Designclub.dk - model Under i Uruguay garn også

Strikke gør jeg i stor stil. Det er lige nu den eneste måde jeg kan holde livet ud på. Jeg har så mange smerteanfald igen, at det kan være svært at holde humøret oppe. Men strikningen hjælper, for så kan jeg jo glædes over det jeg får produceret.

Og i weekenden skal jeg både til Ry og til Saltum - dejligt ikke??

3. maj 2007

HOV - allerede maj?????
hvor blev tiden dog af? Jo ser I. Den blev skam brugt ganske fornuftigt. Jeg har været på ferie, lang ferie og god ferie. 2 dejlige uger på Gran Canaria med 28-30 grader i dagtimerne og 18-20 om natten. Hold da op, hvor var det svært at komme i seng. Lune nætter er nu pragtfulde at strikke i.

Jeg klarede mig uden maske for ansigtet, men måtte dog bære tørklæde næsten hele tiden - faktisk et underholdende (og skulle man tro de forbipasserende også et iøjnefaldende) syn, når jeg lå på stranden i bikini og med hovedet pakket ind. Det gjorde jeg dog kun en enkelt gang, at være på stranden var alt for provokerende for min trigeminus neuralgi.

Strikkemæssigt har det været en rimelig ferie.
 • Slå Om er færdig, syet sammen (2 gange endda - fjolset kiggede ikke efter og syede de to forstykker sammen første gang) og nu overvejer jeg så, om ikke jeg skulle lave ærmer også. Vi tænker lige lidt, mens vi bruger den som den er her i sommer.
 • ZigZag fra Isager: Endnu en model i en variation over dette mønster og denne gang i Opal Petticoat Cotton. Der mangler 30 pinde og hals/ærmekanter - så det kan ikke vare længe, før den kommer på FO listen også
 • Benvarmere i Feelings til Lin (flyvestrikketøj) er det blevet til 1½ af, der må et par bilture til, før den sidste bliver færdig.

og så blev der læst bøger i stor stil:

 • Jonathan Strouds Bartimæus Sagaen: Ganske munter fantasy trilogi. Der er nogle hylemorsomme kommentarer (noter) undervejs af djinnien Bartimæus, som har et ganske ejendommeligt syn på tilværelsen og andre mennesker.
 • Lars Henrik Olsens: Gudernes skæbne. Kan man lide Erik Menneskesøn som jeg, så skal man altså også have sidste (uigenkaldeldeligt sidste) bind i serien med. Fantastisk skrevet og mange tanker kredser efterfølgende omkring verden som den er i dag med terrorisme, religionskrige og lignende
 • Stieg Larson: Mænd som hader kvinder. FANTASTISK bog- intet mindre. Desværre er forfatteren død. Han nåede kun at skrive 3, hvoraf der stadig mangler oversættelse af den sidste til dansk. Det er en af de bedste bøger, jeg nogensinde har læst og jeg kan næsten ikke nære mig for at liste ind på Lins værelse og stjæle 2. bind, som hun er midt i. Det er ulideligt at vente på den

Billeder har jeg da også lidt af, bare ikke hovede til at sætte dem ind i dag. Trigeminus har sat sit grimme fjæs frem igen, og det koster alt alt for meget energi, så jeg sidder bare stille og er til.

I morgen går turen til Harlev til strik-in med en dejlig masse quinder. Jeg glæder mig - det bliver godt at komme ud og tænke på noget andet. Jeg har pakket strikkekurven med Lavolds Honey, Zigzaggen og skal nok også have Mermaiden med, så må det vist også være godt - eller skulle man lige snige lidt noro med også? hmmmmmmm