26. november 2007

Blomster i november

På en dag, der bare ikke er gået, som jeg havde forventet eller ønsket, er det trods alt skønt at se på blomster - og lige nu er der buketter i min stue. Det hører ellers til et sjældent syn, da jeg bare IKKE har grønne fingre - mine fingre er fiberrige istedet.
Rosen er fra en billig buket fra forrige uge - den holder sig nu ganske nydelig og strunk på 12 dag. Det er da godt gået for en buket med 12 roser til 25 kr.
Nelliken er fra Lins smukke buketter - se tidligere indlæg.
Disse to sidder jeg og kigger på her i stuen, mens der strikkes lidt automat-strik - jeg ved ikke rigtig, hvilket strikketøj jeg skal kaste mig over, så der strikkes sokker og rib-top.
Trigeminussen brød ud i fuldt flor i nat - havde dog anet det i aftes - og jeg er bare så skuffet og ked af det. - jeg vidste jo godt, at det kunne komme igen, men man håber altid, ikke?

Fru Gloria i flad udgave

er alt, hvad I kan få at se idag. Jeg har ikke et spejl, der er bredt nok til at vise hele mig :-)

Så her er hun så, afslappet hvilende på spisebordet:

Den sidder fantastisk - også selvom man ikke er af de mindste - og den vil komme til at hænge på mig i lang tid fremover.
Jeg spår Gloria en fantastisk succes ud i strikkeverdenen.
Fakta: strikket i farvevariant 6, ærmelængde reduceret 2 cm.

Showbisse

Lin kom lørdag nat hjem med denne, eller rettere disse smukke buketter.

Hun har været danser på DR1's Juleshow, som blev optaget i Aalborghallen fredag og lørdag. Det var en kæmpe oplevelse at være med bag scenen for hende, og at opleve hvor megen forberedelse, der egentlig er, for at få et sådan show kørt af stablen.

Hun har stortset danset i døgndrift siden onsdag middag - et sted mellem 8 og 12 timer har hun dagligt brugt på det, så lørdag nat, da det hele var overstået, var det en glad og træt datter, der kom hjem.

Bare at stå på scenen og få buketter og modtage det store bifald - ja det var næsten ubeskriveligt.

Jeg håber, hun kan leve længe på succes-oplevelsen - det fortjener hun, den dejlige og flittige tøs

22. november 2007

An Apple a day, et strikketøj om ugen...

Et æble om dagen skulle efter sigende holde doktoren fra døren (hvis man ellers kan ramme ham!!), så mon ikke et strikketøj om ugen kunne gøre et eller andet også.

Jeg har netop afsluttet produkt nr 46 i 2007 - Gloria - i aftes (uge 47) og mangler nu kun nænsom håndvask og tørring - før I får fruen at se.

Det har været et strikketøj med stor fornøjelse - enkelt at strikke, letlæselig opskrift. Dog kan jeg stærkt anbefale, at man laver aflukning på en p 4. Jeg måtte trævle mine 700 aflukkede m op igen for at få dem aflukket en anelse løsere, ellers ville kanten krølle. Ærmerne har jeg gjort 2-3 cm kortere - jeg har jo stumpede overarme. Jeg havde 14 g garn for lidt af farve A. Dette er ikke Falkenbergs skyld, da min strikkefasthed er en anelse for stor, så derfor har jeg også brugt en smule mere garn. Men Hanne Falkenberg er jo serviceminded som altid. En email og dagen efter dumper et nøgle garn ind ad brevsprækken uden beregning. Flot service.

Jeg var nu selv overrasket over, at jeg faktisk havde fået lavet og afsluttet så mange strikketøjer i løbet af året (dvs. 3 af dem var med hæklenål :-)). Det er yderst tilfredsstillende at føre en journal over dem og så en gang i mellem tælle op. - og her går jeg og synes, jeg ingenting når!!!

Jeg ville ønske jeg også kunne spinde en stærk tråd af varme, sundhed og kærlighed og af dette strikke et sjal til Hanne, som hun kan svøbe sig i og få det bedre. Hanne, jeg tænker på dig og jeg kæmper med - alt hvad jeg kan.

17. november 2007

Auktioner - QXL og Ebay

Har du prøvet at handle på auktioner?


Det er ved at være længe siden sidst, så en aften uden gemal og med to fnisende teenagere i stuen, ja så er det på tide at sætte sig op på surf-brædtet og begive sig ud i Fiber-space :-)


Turen gik til QXL's strik-afdeling (gad vide om linket virker), hvor jeg har gjort rigtig gode handler tidligere. Men nu skal jeg ellers love for, at priserne er blevet skruet op. Sokkegarner - de selvstribende sælges for minimum 65 kr + forsendelse, gamle Ulrichshæfter for 40 kr og op. Der er vist nogen, der tror, de har guld i skuffen? Ja så vil jeg da langt hellere handle hos velrenomerede online-butikker som Lynghøjgaard Garnbutik, Bendix-Garn og Markno. Man får da for det første billigere garn, hvis man køber en af de gode tilbudspakker, og ikke mindst returret, samt garanti for leverance.


Nej så hellere Ebay.co.uk. Jeg handler altid på den engelske - for jeg forstår ikke så godt tysk, og den amerikanske og australske bliver alt for dyre i forsendelse + risiko for toldvæsenets ekstraopkrævning af moms. Her er mere end 14.000 varer på strik alene. OG fantastiske handler at gøre, selvom der kommer forsendelse oveni. Men man skal lige være varsom med, at man faktisk kan betale med Paypal og ikke skal betale for dyr bankoverførsel til England, samt at sælger vil sende til Danmark. Enkelte skriver, at de kun sender i UK, men hvis man skriver til dem, vil de nu godt alligevel, de er bare lidt i tvivl om portoprisen.


Et guldfund for maskinstrikkere er John Allens Treasury of Machine Knitting Stitches. Tænk jer en startpris på kun £0.99 - 11 kr!!! og den sendes også til DK. Ja nu har jeg bogen, så jeg springer ikke på denne gang. Selv fik jeg min for £8 incl forsendelse - ret godt synes jeg selv. Kan man lide at lege med strikkemaskinen og frembringe mønstre lidt ud over de sædvanlige hulkortsting - så er denne bog et must. Men til gengæld er de øvrige bøger, manden har lavet - kun anvendelige til at sikre, at bordet ikke vipper!! - og tro mig - jeg har dem alle sammen.
Ja der er mange fæller at falde i her - ikke mindst for et fyldt bibliotek og fiberlager. Happy surfing - må De Gode Handlers Gudinde (en søster til Lykkens Pamjulefis) være med jer :-)


16. november 2007

OPRÅB: Der kaldes til KAMP: Copyright

Det er blevet mere og mere populært at oprette Picasa albums - fotoalbums på nettet - og desværre bliver dette af mange (flest udenlandske så vidt jeg kan se) brugt til en grov krænkelse af ophavsrettighederne, idet det er populært at scanne hele bøger, blade og originalopskrifter ind, som andre så kan downloade frit og kvit.

Det er ulovligt og en yderst afskyvækkende handling. Ikke nok med at man bryder designeres ophavsrettigheder på det groveste - man underminerer også hele markedet for bøger etc på området. Hvem gider at skrive en bog, for så ikke at kunne sælge den, fordi en eller anden kvajnakke scanner hele lortet og lægger det på nettet. Jeg kan godt forstå, at priserne på den slags ikke bliver billigere.

Tænk engang, hvis man som designer kunne sikre sig, at ens opskrifter kun blev brugt efter forskriften, altså købt og betalt, så ville det ikke være nødvendigt at skulle 5-10 doble prisen for at dække sig bare rimeligt ind for alle piratkopisterne. Gad vide, hvad et Falkenberg kit så ville koste - sandsynligvis noget mindre end nu.

Men det er værd at huske, at det også er ulovligt at distribuere disse links til andre - altså opfordre andre til at udføre ulovligheder.

Nej, gå istedet hen og lån bøgerne på biblioteket. Har de dem ikke, så prøv at bestille pr fjernlån, eller spørg om ikke den kunne komme med på deres ackvisitionsliste til næste bogbestilling de laver. Som regel er bibliotekarerne lykkelige for den slags henvendelser.

Så hjælp til - Boykot disse albums og anmeld dem som upassende indhold til Google, som gerne vil have denne hjælp

Lad os nu alle hjælpes ad med at gøre det attraktivt for de gode designere at skrive bøger til os.

14. november 2007

Lyspunkter søges

Jeg synes altså bare, her er for mørkt lige nu - både i overført og i bogstavelig forstand.

Bogstaveligt giver det problemer, fordi når jeg kommer hjem fra arbejde, er det for mørkt til at sy Gloria sammen, og så må jeg ty til sokkestrik i stedet - men pyt, det er jo alligevel tid til at bruge de strikkede sokker.

I overført forstand fordi det hele skal være så svært. At en veninde, der kæmper for blot at få en tålelig livskvalitet, bare ikke kan få tilstrækkelig opbakning fra sundhedsvæsenet kan gøre mig aldeles rasende. Det er simpelthen bare for dårligt, og så kan det godt være, at afdelingerne siger, at de gør deres bedste. MEN SÅ ER DET BEDSTE BARE IKKE GODT NOK!!! Jeg er parat til selv at betale den overtidsløn der skal til, så de i dette tilfælde kan få fingrene UD. Fandeme....

Der er også mørkt for de stakkels familier i min nærhed, som nu skal til at finde en ny tilværelse ovenpå tabet af en af deres kære. Uha, jeg kan slet ikke forestille mig, hvor slemt dette må være. Men jeg kan føle, hvor magtesløs jeg selv er overfor det, for hjælpe kan man ikke, blot være tilstede hvis der skulle blive behov.

Men et lille lyspunkt i mørket: Ny Alliance fik ikke rollen som tungen på vægtskålen. Det er jeg glad for, for dette parti er bare alt for umodent til at gøre noget som helst fornuftigt endnu. De kan jo ikke engang finde en fælles sag... Bedre held næste gang, så håber jeg, at partiet har en egentlig politik og kan være et reelt alternativ til de øvrige midterpartier. - OG måske kan presse liste O derud, hvor de hører hjemme, for der er de ihvertfald ikke lige nu.

Hmmm, nu må jeg vist hen og lave et lyspunkt mere: Stor kop varm solbærsaft til mig store snothvalp, der ellers forventer at tilbringe dagen under dynen, med strikketøj og lydbog i umiddelbar nærhed.

11. november 2007

Nu mangler du jo kun kanten....

sagde flere til mig - og ja - 8 pinde retstrik, og så var Gloria's krop færdig.


Men 5600 m - er I klar over, hvor lang tid det tager - og hvor lang tid det så også tager at lukke 700 m af igen. For pokker da ... Og så er jeg lige nu i tvivl om, hvorvidt jeg har lukket lidt for stramt af - men nu har jeg gjort det - efterladt 1 m ekstra tråd og så må jeg se, når den bliver syet næsten sammen, om jeg lige skal pille aflukningen op igen og gøre denne om - det er jo en bagatel - dog af de større


Men nu er jeg klar til ærmerne - altså næsten - for jeg skal jo lige have syet skuldersømmene sammen først, så ærmerne kan blive strikket i oppefra. OG det bliver altså IKKE idag - nu tror jeg kun, jeg magter at strikke sokker resten af dagen.Ellers kører elevatoren kraftigt med humøret - men en god lang weekend med 12 andre spindequinder i en spejderhytte gør, at man ikke kan være i dårligt humør.

Tænk jer, der var en tyndt-garn konkurrence og vinderen blev Janne - som spandt uhyggeligt tyndt (over 4300 m pr 100 gr). Stik den, siger jeg bare - det var der jo iøvrigt ikke nogen andre, der kunne komme i nærheden af. Næstbedst lå på omkring 2000 m - kan ikke lige huske tallet.

Vi havde også lodtrækning i vores gruppe om en lækker transportabel Kromski rok fra Garngalleriet. Den heldige vinder blev Marianne - som i øvrigt forlod spindetræffet med kommentaren "Juleaften - go home".

Iøvrigt kan Kromski rokken klart anbefales - den er af yderst god kvalitet og dejlig at spinde på.

8. november 2007

Bare en sandwich og et stykke frugt...

var den besked, jeg gav tjeneren på Hotel Hesselet i aftes, og se så lige her - er det også sådan I tolker den besked?

Det sætter ihvertfald store forventninger til, hvad Kim kommer med, når jeg bare beder om en ostemad.

Jeg har været på ITCM Update kursus i Nyborg på Hotel Hesselet de sidste to dage. En opdatering af min IT Contract Manager uddannelse, som jeg tog for 5 år siden. Det er godt at blive holdt ajour med lovgivningen inden for dette område - og yderst interessant at høre Hanne Bender og Peter Lind Nielsen fortælle. De kan virkelig levere varen.

Turen gik også forbi Ulla i aftes og Hanne idag. Man skal jo udnytte at man kommer forbi (sådan næsten - ihvertfald inden for 35 km ....). Tak for kaffe til jer begge

I morgen går turen til Haderslev med Lin og dernæst til Tranholmhus til spindetræf - det skal nok blive godt, selvom det lige nu virker meget uoverskueligt at skulle udenfor hjemmet, men jeg er vist bare træt

6. november 2007

Elevatorhumør...

Hvor er det dog svært at dele sol og vind lige - også for ens humør.

Til morgen fik jeg besked om, at min kusine Tine var død efter flere års intens fight mod brystkræften. Hun efterlader sig 3 børn og en mand, som nu skal kæmpe sig videre. Livet er urimeligt hårdt for dem.

Og det sætter tankerne igang, for Tine er yngre end mig.

Samtidig jubler jeg jo indvendig over, at min søster er gravid og er trist over Ullas død

Hvor er det altså svært at finde ud af, hvad der er rigtigt at føle....


Iøvrigt vil jeg gerne sige tak til alle jer, der har kommenteret på min Ravelry-forvirring. Nu føler jeg mig ikke længere alene med mine følelser og samtidig har jeg da også indset at det kan være et sjovt sted at få nye venner.


Argumentet om, at alt er samlet eet sted holder ikke, for jeg opfatter nu også internettet som eet sted - ihvertfald når man er ekvilibrist med en søgemaskine (godt man har været på et bibliotek en gang - søgeredskaberne hænger stadig i rygraden)

5. november 2007

Ravelry - hvad er lige det fantastiske her?

Der må da være noget, jeg fuldstændigt har overset.

Jeg kom ind på Ravelry før weekenden og har surfet rundt. Jeg er ikke imponeret - bare forvirret.

Kan en eller anden ikke fortælle mig, hvorfor det skulle være så fantastisk?

  • OK- man kan finde mønstre..., jamen det kan man jo også alle mulige andre steder - og jeg er faktisk ikke interesseret i, hvor mange der iøvrigt har strikket denne eller hint model, eller om de har lagt billeder op samme sted.
  • OK - der er masser af grupper...., jamen det har vi da i forvejen på Yahoo og i MSN.
  • OK - man kan søge personer frem..., jamen det kan vi også på Yahoo og MSN - bortset fra at disse to faktisk dækker alle områder og ikke kun strik/hækl/filt
  • OK - man kan slå information op om garn...., ja det har jeg godt nok ikke set på tværs af garnleverandører før, men hvilken garanti har jeg for oplysningerne, for jeg kan ikke finde ud af, hvem der egentlig opdaterer hvor
  • OK - man kan have sin egen notesbog,... ja den har jeg i min taske altid på mig uafhængig af netforbindelse... og jeg orker nok ikke opdatere to steder.
Please - en eller anden - fortæl mig lige, hvorfor dette er så godt - jeg VIL så gerne kunne se det I andre ser, for med så mange medlemmer worldwide må der jo være et eller andet fedt derved og jeg HADER at gå glip af noget....

Skriv en kommentar - ikk'?

Fra den ene yderlighed til den anden...

Livet er nu fuld af overraskelser.

Mens man går med knuden i maven efter et dødsfald, fyldes den af brusende glædesbobler igen:
JEG SKAL VÆRE MOSTER (igen)

Er det ikke vidunderligt. Malene og Morten skal have nr. 3 til juni. Felia (7 år) og Freja (13 år) fortalte med stolthed i lørdags, at de skal være storesøstre. Specielt synes Felia nu, at hun er heldig, for så er hun jo både storesøster og lillesøster.

Så der er stor glæde i familien og jeg må da hellere finde strikkeopskrifterne på babytøjet frem igen, selvom jeg havde troet det skulle vente 10-20 år endnu, før jeg skulle til den slags igen.

Måske skulle jeg tage første skridt lidt forsigtigt og hente inspiration hos Anette?