24. september 2014

Skappel - Marthe jakken - lige i øjet

Sendte i sidste uge en pakke til hønen min med en Skappelmodel i, nemlig Marthe jakken http://www.ravelry.com/patterns/library/marthejakken, en genialitet i al sin enkelhed
Jakken er strikket i supersoft cashmere (købt hos Filita for år tilbage) og super kid mohair fra garnudsalg. Der er strikket i tre tråde af hver sammen (navajo metoden http://www.youtube.com/watch?v=gtMUTr_yvio) på pind 6 og det tog knap et par uger at få den færdig.

Hønen er yderst tilfreds, og så er jeg glad. Bedste detalje er nok lommen
Strikket direkte ind i forstykkerne, lune og lækre, man har slet ikke lyst at tage fingrene op 😋.

På plænen inden afsendelse så modellen således ud:
Ikke helt så indbydende, som når modellen selv er i den.

Det er absolut ikke sidste gang jeg kaster mig over en Skappel model. Specielt pasformen over skuldrene her var god.

Forbrug var 750 g supersoft og 250 g mohair



20. september 2014

Malerier i garn - LogCabin tæppe i skønne garner

Her i forsommeren fik jeg et rigtig godt tilbud på et restlager af et af mine yndlingsgarner - Noro Kureyon - og jeg slog til. Hjem kom en kasse med rigtig mange nøgler (læs over 50) af alle mulige farvekombinationer og varianter, og så skulle en gammel drøm føres ud i livet - et tæppe til MIG SELV "malet" i alverdens farver.

Resultatet ser I her:

Hver firkant er strikket i et nøgle Kureyon efter et log cabin mønster. Jeg har hentet inspiration et par steder på nettet, men lavet min egen opskrift:

Jeg slog 15 m op og strikkede 20 retriller. Lukkede de 14 m af, drejede firkanten en kvart omgang med uret og samlede 20 m op i kanten (=21 m). Strikkede 6 retriller, lukkede de 20 m af, drejede en kvart omgang, samlede 20 m op (=21 m). Strikkede 6 retriller, lukkede de 20 m af, drejede en kvart omgang og samlede 26 m op (=27 m). Sådan blev jeg ved til jeg havde strikket 2 omgange hele vejen rundt om den centrale firkant (sidste to blokke var på 39 m hver). Alle m blev lukket af og jeg sad glædestrålende og nød det lille maleri :-) 

En fantastisk oplevelse at se de frskellige nøglers udtryk i dette mønster.

Dernæst kom det største problem. Hordan skulle de arrangeres. Se det tog faktisk en hel uge at blive enig med mig selv om dette. 
De blev flyttet og rykket rundt rigtig mange gange, før jeg var tilfreds. Jeg havde også en fornemmelse af at en husnisse måske byttede lidt på dem en gang i mellem for at drille :-)

Sammenstrikningen foregik ved at jeg strikkede m op på siden af en firkant, strikkede 5 riller, tilsvarende på nabofirkanten og så lukkede jeg dem af sammen på vrangsiden. Sammenstrikningen er foretaget i sort LettLopi. Således samlede jeg 4 firkanter til en strimmel, og når jeg havde to strimler, så blev de strikket sammen tilsvarende.

Sidst blev kanten hele vejen rundt strikket som log cabin på samme måde som firkanten - dvs jeg samlede m op på den ene side, strikkede denne gang 12 retriller, og så valgte jeg at lave en i-cord aflukning over 3 m for at få en pænere kant end almindelig aflukning. 

Er jeg tilfreds - JAAAA i den grad - 

Fakta: Der er brugt 20 ngl Noro Kureyon i forskellige farver - 10 rødlige og 10 blålige, 13 ngl sort LettLopi - to rundpinde nr 5 og en del tid :-)


12. september 2014

Yggdrasil - et tæppe, der kræver tålmodighed

Sidste år kastede jeg mig ud i at strikke Yggdrasil - et meget smukt tæppe designet af Lisa Jacobs. Opskriften er gratis og kan findes her via Ravelry: http://www.ravelry.com/patterns/library/yggdrasil-afghan.

Hvad kunne være bedre end at pakke sit elskede afkom ind i Livets træ. Jeg anvendte 35 ngl Peruvian Highland Wool fra Filcolana og pind nr 6. Opgaven tog 9 måneder, og de 48.000 masker, der skulle strikkes for at få den sidste bort på, var lidt af en udfordring, men den 23. December var det færdigt og jeg var yderst tilfreds.
Tæppet måler 2,5 x2,5 meter, så det er dejligt stort og varmer kæresteparret godt. 

Detaljer fra tæppet

Længe siden sidst..., tid til blogging igen

5 år er gået, siden bloggen her sidst fik opmærksomhed fra mig. Og sikke 5 år.

✔️ Fem år uden trigeminus neuralgi. En hjerneoperation fixede sagen. Det er lykke at være smertefri
✔️ Min dygtige tøs er nu en ung kvinde med fart på, studerende Molekulær Biomedicin på Københavns Universitet. Hun er flyttet i lejlighed med sin skønne Kasper, Uh, jeg er så stolt
✔️ Telenor er stadig min arbejdsplads - heldige mig. Og jobbet bliver kun mere og mere spændende. 
✔️ Strikkeriet er stadig "my way of keeping sane", og nu er jeg så gammel, at det også er blevet sjovt at strikke tæpper
✔️ frisuren er stadig den samme, bare mere grå


Et billede fra en dejlig ferie med Lin i Prag, hvor de havde verdens bedste RawFood restaurant. 

Men dette skal ikke være en opremsning af, hvad der er sket siden sidst, nu er det bare tid at blogge lidt om hobbies igen, tror jeg 😉