20. september 2014

Malerier i garn - LogCabin tæppe i skønne garner

Her i forsommeren fik jeg et rigtig godt tilbud på et restlager af et af mine yndlingsgarner - Noro Kureyon - og jeg slog til. Hjem kom en kasse med rigtig mange nøgler (læs over 50) af alle mulige farvekombinationer og varianter, og så skulle en gammel drøm føres ud i livet - et tæppe til MIG SELV "malet" i alverdens farver.

Resultatet ser I her:

Hver firkant er strikket i et nøgle Kureyon efter et log cabin mønster. Jeg har hentet inspiration et par steder på nettet, men lavet min egen opskrift:

Jeg slog 15 m op og strikkede 20 retriller. Lukkede de 14 m af, drejede firkanten en kvart omgang med uret og samlede 20 m op i kanten (=21 m). Strikkede 6 retriller, lukkede de 20 m af, drejede en kvart omgang, samlede 20 m op (=21 m). Strikkede 6 retriller, lukkede de 20 m af, drejede en kvart omgang og samlede 26 m op (=27 m). Sådan blev jeg ved til jeg havde strikket 2 omgange hele vejen rundt om den centrale firkant (sidste to blokke var på 39 m hver). Alle m blev lukket af og jeg sad glædestrålende og nød det lille maleri :-) 

En fantastisk oplevelse at se de frskellige nøglers udtryk i dette mønster.

Dernæst kom det største problem. Hordan skulle de arrangeres. Se det tog faktisk en hel uge at blive enig med mig selv om dette. 
De blev flyttet og rykket rundt rigtig mange gange, før jeg var tilfreds. Jeg havde også en fornemmelse af at en husnisse måske byttede lidt på dem en gang i mellem for at drille :-)

Sammenstrikningen foregik ved at jeg strikkede m op på siden af en firkant, strikkede 5 riller, tilsvarende på nabofirkanten og så lukkede jeg dem af sammen på vrangsiden. Sammenstrikningen er foretaget i sort LettLopi. Således samlede jeg 4 firkanter til en strimmel, og når jeg havde to strimler, så blev de strikket sammen tilsvarende.

Sidst blev kanten hele vejen rundt strikket som log cabin på samme måde som firkanten - dvs jeg samlede m op på den ene side, strikkede denne gang 12 retriller, og så valgte jeg at lave en i-cord aflukning over 3 m for at få en pænere kant end almindelig aflukning. 

Er jeg tilfreds - JAAAA i den grad - 

Fakta: Der er brugt 20 ngl Noro Kureyon i forskellige farver - 10 rødlige og 10 blålige, 13 ngl sort LettLopi - to rundpinde nr 5 og en del tid :-)


Ingen kommentarer: