18. august 2007

Fussingø, Forfødselsdag og Festlige Femails....

Kathe har fødselsdag i morgen og i den anledning har Netmaskerne lavet en flot strikkeudstilling på Fussingø Slot - for det MÅ da være sådan, det hænger sammen ikke?

Kathe, Hanne, Jette og jeg drog i formiddags afsted mod Fussingø Slot for at se årets Kunsthåndværker udstilling med bl.a. Netmaskernes strikkeudstilling, guldsmedearbejde, fantastiske skindtasker, glasarbejde, keramik, .... ja der var meget flot (og lidt mindre flot) at behage øjnene med.

De fleste modeller var maskinstrikkede, dog kan det meste også let oversættes til håndstrik. Kameraet blev flittigt brugt, og her er nogle detaljebilleder fra flere spændende modeller (Modellerne må I selv rejse ned og se), som jeg har tænkt mig at anvende en gang, når...

Plissé nederdele hører egentlig min Mormors tid til, men det kommer mere og mere frem efterhånden, og jeg så 2 flotte eksempler på dette på udstillingen. Metoden består i at lave et antal rækker (evt med forkortede rækker for at skabe en kile) i eksempelvis uld, og så lige 2 rækker i bomuld/viskose eller lignende - det røde - måske med en lidt anden spænding - og vupti - strikken vil folde sig i den røde kant. Det var en fantastisk effekt og særligt tydeligt her, men der var også en anden model i koksgrå, hvor bomulden havde samme farve, så det ikke var så tydeligt med garnskiftet - det var også utroligt smukt - Det må simpelthen prøves, og jeg har vist lige lidt garn, der kan bruges til formålet - tror jeg nok...
Et andet sjal strikket med flotering (eller i hånden med nedfaldsmasker) en lang lang bane, og når nakken var nået, så sættes masker i hvil i grupper, så en ret vinkel konstrueres. Hullerne giver en utrolig effekt - virkelig flot. Karen Noe har en lille capemodel med samme teknik, så vidt jeg husker.
Hvorfor ikke kombinere gimpning og strik? Fine baner med snoninger efter princippet 4-5 m r, derefter en snoning - et vist antal m i valgfrit mønster - her ret - en snoning og 4-5. Når banens længde er nået (her til en nederdel, hvor gimpningen gik på tværs og nederdelen var samlet med en kiltnål), smides de første 4-5 m, luk af indtil de sidste 4-5 m og smid dem. Ved optrævlingen fås løkker i kanten, som kan sammenhæftes som gimpning. Fantastisk effekt - specielt i selvstribende garn som dette.
Sidst detaljerne fra en nederdel med kiler, hvor der er brugt forkortede rækker. Men hvorfor skjule, at det er forkortede rækker, nej lad da hullerne stå - det er jo en fantastisk effekt.
KORT OG GODT - Tag til Fussingø og se udstillingen. Der er åbent i morgen, på onsdag og næste lørdag/søndag. Og der sælges fra udstillingen, så det er ikke sikkert, at alle modeller er der endnu. Der var en enkelt, som allerede var væk, da vi dukkede op knap 30 minutter efter officiel åbning.
På vejen tilbage, hvor Kathes "mænner" stod klar med en flot frokost, kom vi lige forbi Sommerfesten i Asferg - og et loppemarkede går man da ikke udenom. Der lærte jeg en masse. Hanne demonstrerede, hvorledes man får to sælgere til at stå og underbyde hinanden, så man ikke selv behøver at prutte. Hun gjorde en fantastisk handel med en masse Nissen service (vel 8 tallerkner, skåle, askebægre + det løse) og en flot Nissen drejekarussel med portionsskåle. Det hele til den voldsomme sum af 70 kr!!! Hende skal jeg bare have med mig næste gang jeg skal på loppemarked - hun forstår sig da på den slags.
Dagen afsluttedes med en lille "let" sag af en lagkage - Kathes konstruktion. Der er vist ikke mere marcipan tilbage i Lokalbrugsen :-). Pyhhha den var god og det bedste er, at man i hvertfald ikke risikere at tabe i vægt de næste mange dage :-)
Tak til jer alle tre for en vidunderlig dag - Jeg nynner stadig Svartsots musik. Se den dejlige dreng yderst til venstre - Mr Lewis him self.

1 kommentar:

Fru Schwartz sagde ...

Tak for tippet om Fusingø...Det havde jeg helt glemt!

Måske jeg skulle tage min nye cykle og cykle en tur derud?!

Kh Helle