16. juli 2007

Addi, Iris og Riller...
er hvad der står i strikningens tegn her hos mig i øjeblikket.

Fornylig foretog Kathe og jeg et fællesindkøb af Addi Lace hos Bendixgarn. For mit vedkommende mest for blot at prøve dem - jeg havde ikke de store forventninger til dem.

Men dette er grundigt gjort til skamme. Hvis Addi Turbo er glatte, så er Addi Lace SUPER glatte. Ikke nok med det - de har en fantastisk spids som gør det utrolig let at fange garnet - og dermed for mig ekstra let for mine håndled at strikke i hør og bomuld.

Så I kan jo nok gætte at jeg har fuld gang i sommertoppene.

De sidste to besøg hos Hanne har jo begge resulteret i indkøb - sjovt nok, hvorfor mon??


Else Schjellerup's nye model Iris - en sommertop med nedfaldsmasker i skødet og ribstrik resten af vejen er godt igang i en petroleumsfarve - den nye farve i Dunlin, som hun har fået hjem til i år:

Farven er lidt mørkere en på billedet, men lyset i haven var skarpt her til aften.

Jeg er utrolig glad for Dunlin som garn - det består af 51% hør og 49% bomuld - er utrolig let at have med at gøre (maskinvask gør det bare smukkere) og bliver dejligt blødt efter vask. Men det kan godt virke lidt stift at strikke med, da det ikke er elastisk.

Modellen skal jeg også nok blive rigtig glad for. Jeg har som sædvanlig valgt at strikke den lidt længere (jeg vil jo helst have rullepølsen under navlen i fred for andres nysgerrige blikke. Jeg forventer, at den bliver færdig i løbet af næste uge, så jeg kan få godt gang i den på ferien.

Sidst købte jeg ind til Riller uden ærmer, se et tidligere indlæg. Det bliver også strikket på Addi Turbo, og det er den rene fornøjelse. Mønsteret er utrolig enkelt - retriller, men med ind/udtagninger, så der laves zigzag. Det gør også figurstrikning langt lettere, da man så ganske naturligt kan tage ind og ud 4-6-8 steder istedet for kun i siderne. Det er en type model, som jeg har lavet en hel del af tidligere. Riller er dog lavet lidt anderledes, idet man strikker begge forstykker op fra neden, samler dem i nakken og strikker ryggen oppefra og ned. - en lidt sjov approach og det er først når jeg har samlet begge forstykker, jeg kan fornemme om modellen vil komme til at passe, med de tilretninger, jeg (selvfølgelig) har lavet.

Gad vide om der nogensinde kommer en model, som jeg blot strikker præcis, som mønsteret angiver - eller om jeg altid vil lave dem om?

Men ihvertfald to sommermodeller som snart bliver færdige og som giver plads til en hel masse mere, for jeg har valgt at benytte Jette Andersens nye strikkeregel:

For hvert strikketøj der afsluttes, må der startes to nye!!!
Pragtfuldt - ikke?

2 kommentarer:

Mette G. sagde ...

Jeg er også vild med Addi Lace. Jeg var klar, så snart Vivian fik dem hjem og har strikket på dem siden. De er lækre!

Det ser ud til at være spændende modeller, du har i gang og Jettes nye strikkeregel er jeg da bare helt med på også ;-)

Kh
Mette

Anette sagde ...

Hej Dorthe.
Endelig en regel man kan bruge til noget. Og nej, jeg tror ikke du kan lade være med at lave noget om. Glæder mig til at se toppene færdige.
KH Anette