2. juli 2007

Endelig billeder...


Jeg har lovet billeder mange gange, men har ikke haft det store held, hvilket primært skyldtes en syg computer, som forhindrede mig i at resize billederne og at uploade dem til bloggen. Det er nu lykkedes mig - fordi jeg bruger en anden computer - JAJAJA jeg ved godt at det er en tåbelig løsning - men det virker da.

Første portræt er af en top, der er inspireret af Bente Geils Livstykke. Den kvikke betragter vil kunne se, at siderne (den vandrette rib) trækker langt mere sammen end på originalen og at taljeringen sidder langt højere. Dette skyldes en anden måde at lave rib vandret på.

Garnet er håndfarvet af Kathe Lewis - den er langt mere neonblå/lilla end billedet viser (solen var stærk den dag), og jeg lyser gevaldigt op, når jeg kommer i den :-)

Inspireret af Hanne V gik jeg også igang med Ribbluse med Smock af Karen Noe i hendes lækre Rustik Garn. Jeg har valgt farven Søgræs, men kæmper en del med ærmerne - jeg hader at strikke på 4 pinde, når det ikke er træpinde, så jeg overvejer stærkt at trævle op igen og starte forfra med en ekstra maske i hver side til sammensyning. Det kommer vist til at gå langt hurtigere.

Men mønsteret - er det ikke flot?9. juni til WWKIPDay på havnen i Ry måtte jeg jo forbi Birthe P i Garngalleriet, uden tvivl en af landets mest inspirerende og bedste strikkebutikker - specielt fordi den ikke har det samme som alle de andre :-)

Jeg købte Colinette Giotto til en sommerbluse, som nu kun mangler en hæklet kant i hals og ærmer, samt endehæftning. Det var en hurtig sag - og igen en top-down model efter eget hoved/egen krop. Jeg elsker at lave den slags modeller, da det er så let at prøve dem undervejs og foretage korrektioner uden at skulle trævle en hel masse op.

Sidste billede er fra min variation af Mermaid. Den blev primært strikket under Le Mans - pragtfuldt med ligeud-strikketøj til sådan en TV marathon. Farverne på billedet er misvisende. Der er tale om en limegul/grøn kile med dyb mørklilla bund og lavendel farvede striber. Vildt - men lige mig.

Det var så billederne fra denne gang.

Lige nu får Iris (nyt Schjellerup design i Dunlin) en hel del pinde sammen med Plissé og så lige endnu et par sokker til ventetiderne hos alle behandlerne.

I overmorgen står det på festival (vist desværre i regnvejr) men det er jo Den lille Fede (nu ikke nogen hentydninger til min krop, vel???), så det skal nok blive godt. I år bliver min gode veninde 40 på festivallen og Kim 47, så der bliver sikkert Big Party på Lux-Campen i år

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Dorthe. Hvor er du dog flittig, og sikken en masse spændende ting du strikker. Jeg er imponeret over du kalder Mermaid for "lige ud af landevejen" - jeg synes det er en svær opskrift, og jeg skal helt sikkert bruge hjælp til "den anden halvdel" som "blot" skal strikkes spejlvendt... Det synes jeg ikke er let ;-))
Kærligst
Lone

strikkeforsker sagde ...

Hold da fast, du når at strikke på måned, hvad der tager mig et år. Feeede striber på mermaid. Billedet nedenfor siger mere en ord ;-)

Britt sagde ...

Sikke en kavalkade af skønne ting, Dorthe!! Jeg kan godt lide din version af livstykket - og farverne til din Mermaid er meget smukke.
:-) Britt

Karen S sagde ...

Hold da fest for en skøn omgang billeder af endnu skønnere strikketøj.
Mønsteret i ribblusen er vidunderligt især i den farve og jeg er også helt vild med farvekombinationen i din Mermaid.

Glæder mig til at se mere
Kh Karen S

Karin Hørkilde Jensen sagde ...

Hvor ER dine ting bare smukke, Dorthe. Det er bare SÅ flot det hele!!!!

Kærlig hilsen Karin

Anni sagde ...

Den top er bare SÅ flot. Jeg er gået igang med at tegne/regne og fantasere, for sådan en vil jeg også have.

Alle dine ting er smukke - tak fordi du deler :)

Anni