13. juli 2007

Genopfriskning...
af en elendig hukommelse. Min sygedag (TN igen) idag gav mig lejlighed til at få hele historien om Harry Potter og Fønixordenen på plads - inden turen går i biografen i morgen eftermiddag. Jeg håber, helbreddet tillader. Lige nu er det svært overskueligt.

Næste bog på listen bliver nok 6. bind af Harry Potter, hvis Lin tillader, og selvfølgelig spændingsforfatteren over dem alle Stieg Larssons "Pigen der legede med ilden". Sidste bind i hans millenium trilogi er netop kommet på svensk i Arnold Buscks boghandel, så det kan vel ikke vare længe, før den danske oversættelse kommer - vel? (spurgte hun håbefuldt)

Men så er der jo strikkebøgerne at tage fat på. Årets bog må siges at være The Best of Vogue Knitting. Ikke en eneste opskrift, men en guldgrube af artikler, expert tips, designer portrætter fra de seneste 25 års Vogue Knitting. Det bliver simpelthen favoritbogen i lang lang tid - tror jeg.
Jeg har fået en del andre - blandt andet en hæklebog i avantgarde stil, en bog om strikket lingerie og et par gode tidsskrifter, men mere om dem en anden gang - jeg har ikke fået kigget så meget i dem endnu. - Der skal jo også strikkes ind i mellem - ikke?

Derudover har jeg kastet mig over Barbara Walkers "Knitting from the top". En anden værdifuld samling af metoder og teknikker til at strikke hvad som helst fra bukser til bluser fra oven og ned - skide smart - man kan jo prøve tingene af under vejs :-)
Jeg har lavet en del top down modeller på det seneste - både ZigZag fra Isagers Strik a la carte, Corsage fra samme bog, en rib-rab variant og så et par stykker ud fra mit eget hoved, som jeg en dag nok vil vise billeder af.


1 kommentar:

Mette G. sagde ...

Knitting from the top er også én af mine favoritstrikkebøger. Jeg har haft den i en del år efterhånden og den er blevet flittigt brugt.

Hilsen
Mette