16. november 2007

OPRÅB: Der kaldes til KAMP: Copyright

Det er blevet mere og mere populært at oprette Picasa albums - fotoalbums på nettet - og desværre bliver dette af mange (flest udenlandske så vidt jeg kan se) brugt til en grov krænkelse af ophavsrettighederne, idet det er populært at scanne hele bøger, blade og originalopskrifter ind, som andre så kan downloade frit og kvit.

Det er ulovligt og en yderst afskyvækkende handling. Ikke nok med at man bryder designeres ophavsrettigheder på det groveste - man underminerer også hele markedet for bøger etc på området. Hvem gider at skrive en bog, for så ikke at kunne sælge den, fordi en eller anden kvajnakke scanner hele lortet og lægger det på nettet. Jeg kan godt forstå, at priserne på den slags ikke bliver billigere.

Tænk engang, hvis man som designer kunne sikre sig, at ens opskrifter kun blev brugt efter forskriften, altså købt og betalt, så ville det ikke være nødvendigt at skulle 5-10 doble prisen for at dække sig bare rimeligt ind for alle piratkopisterne. Gad vide, hvad et Falkenberg kit så ville koste - sandsynligvis noget mindre end nu.

Men det er værd at huske, at det også er ulovligt at distribuere disse links til andre - altså opfordre andre til at udføre ulovligheder.

Nej, gå istedet hen og lån bøgerne på biblioteket. Har de dem ikke, så prøv at bestille pr fjernlån, eller spørg om ikke den kunne komme med på deres ackvisitionsliste til næste bogbestilling de laver. Som regel er bibliotekarerne lykkelige for den slags henvendelser.

Så hjælp til - Boykot disse albums og anmeld dem som upassende indhold til Google, som gerne vil have denne hjælp

Lad os nu alle hjælpes ad med at gøre det attraktivt for de gode designere at skrive bøger til os.

1 kommentar:

strikkeforsker sagde ...

Genialt indlæg!

Jeg har kunne låne alle Starmores bøger via bibliotek.dk en fantastisk side og service.